søndag den 5. august 2012

Mere kjolestrik i pelsuld


Da jeg købte garn til den turkisfarvede kjole i dansk pelsuld faldt jeg pladask for dette mønster, og da jeg havde flere af mønsterfarverne besluttede jeg også at strikke denne
Nu har jeg så strikket den øverste del med mønsterstrik og er nået til et punkt, hvor det eneste der mangler er et laaaaangt stykke i glatstrik - rundt og rundt og rundt.

Min rækkevidde 2 er præcis på samme sted, nemlig også der, hvor kun skørtet mangler og 200 pinde glatstrik med mange, mange masker, hvilket er lidt kedeligt må jeg indrømme.

Derfor kastede jeg mig ud i en Simplest sweater - men selvfølgelig har jeg ikke læst opskriften rigtigt (til min undskyldning er den også på engelsk). Udtagningerne foregår ved et simpelt opslag og ikke som det fremgår på billedet herunder ved at samle en maske op mellem 2 led og strikke den drejet ret. Når man kun laver et omslag bliver der en række dekorative huller, hvilket er med til at gøre sweateren sød. Den duer bare ikke uden synes jeg.
Nu overvejer jeg så om jeg skal trævle op og begynde forfra. Jeg er også i tvivl om farven. I lang tid har jeg strikket i stærke farver, men jeg har lyst til et strikketøj i blide, dæmpede, lidt støvede farver, måske pastelfarver, så det kan godt være jeg finder på noget helt andet i stedet. God søndag til jer alle.

21 kommentarer:

 1. Tak for dine søde ord på min blog :-) Kagen var SÅ lækker, og jeg har stadig et stykke i køleren :-)

  Mht til simplest sweater, så lavede jeg udtagningerne på samme måde som dig, nemlig ved at samle lænken op og strikke den drejet ret. Men jeg er faktisk ret godt tilfreds med den alligevel, de store huller gør at man skal have noget under, når man har den på. Du kan evt se min udgave på bloggen, man kan godt se at udtagningerne ligger fint over hinanden selvom de ikke er lige så tydelige. Den blev lige som jeg gerne vil have den og min mor elsker den! (strikket til hende)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Camilla, jeg har slet ikke tænkt på, at hullerne bliver store, men det gør de selvfølgelig på pinde nr. 6. Måske skal jeg bare fortsætte og se hvordan den bliver. Jeg har set dine udgaver og de er i hvert fald meget fine.

   Slet
 2. Den er virkelig smuk i mønster og farve din nye kjole, men så har du nu noget nemt tv-strik, og kan med god samvittighed begynde på noget andet der kræver lidt mere opmærksomhed..:o)

  SvarSlet
 3. Jeg har lavet udtagningers på hver sin side af en snoning men jeg har brugt tante kofftas udtagninger syntes de er gode :0)

  SvarSlet
 4. Sikke en flot kjole!
  Jeg er meget tilfreds med ikke at være den eneste, der ikke læser opskrifter helt rigtigt.....

  SvarSlet
 5. hej
  et rigtig flot bære stykke den kjole får, jeg er vild med de farver du har valgt... spænde at se den færdig.

  SvarSlet
 6. Har du lige glemt at bemærke at også simplest sweater også har et laaaaangt stykke glatstrikning... Rundt og rundt...
  Men så kan du jo bare starte een mere... Griner..
  Jeg kender det selv. Er igang med 2 bluser hvor jeg er nået til Det lange forløb..
  Lækre modeller du har gang i....

  SvarSlet
 7. Smukke modeller du har gang i, kender godt det med at man løber surt i det lidt mere kedelige strik men sikken en lækker sag det bliver når du bliver færdig :-)

  SvarSlet
 8. Flot overdel til din kjole, så må du bare ud og kører på en måde, så du kan strikke i kørertiden, så skal du nok blive færdig.

  Jegmå ind og se på den bluse, aner ikke lige hvordan den ser ud.

  Kh. Lis

  SvarSlet
 9. Det er et rigtig smukt bærestykke.
  Vedr. de lange lige stræk - så er det glimrende tv-strik ;o)
  hilsen Mona

  SvarSlet
 10. Meget smukt mønsterstrik :-) Jeg tænker på, at det er dejligt at strikke, simpelthen at flytte masker fra den ene pind til den anden og meditere lidt imens ;-) Så nyd din glatstrik :-)

  SvarSlet
 11. Jeg er faktisk ret glad for bare at strikke ret, rundt og rundt og rundt...... Slapper totalt af ved det og bliver tit overrasket over hvor hurtigt det går.

  Nu har jeg selvfølgelig også gang i lige lovlig mange projekter på en gang så jeg kan altid vælge at strikke lidt på noget andet hvis jeg mangler afveksling (og det indrømmer jeg da, at jeg nogle gange gør), men typisk ender det med at det er "det kedelige projekt på rundpind" der bliver først færdig :-)

  Skønne, skønne modeller du strikker! Og lækker farve! Men hvis du trænger til at strikke i blidere farver, så synes jeg bestemt du skal gøre det. Jeg tror at vores farvevalg betyder lige så meget for strikkeglæden som selve modellen gør.

  SvarSlet
 12. Tak for kommentarerne. Som flere af jer udtrykker er der noget meditativt ved at strikke rundt og rundt, og det er sandt at man slapper helt af undervejs, når man flytter den ene maske efter den anden.
  Ulla jeg kunne alligevel ikke lade være med at grine for du har jo ret, Simplest Sweater er jo også glatstrik - så kan jeg lære det.

  SvarSlet
 13. Hvor er det smukt - håber min blir ligeså smuk :) købte garn til den i efteråret men er ikke nået til den endnu.

  Marianne

  SvarSlet
  Svar
  1. Selvfølgelig bliver din også smuk, det er en sød model. Jeg glæder mig til at se din, når du får startet på den.

   Slet
 14. Din tyrkise kjole er så flot! Der er jeg da vist gået glip af notet.... Og så har du gang i endnu en skøn sag. Den bliver da super flot - lækre farver.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Gitte, jeg kunne ikke stå for farven. Jeg er vild med det garn, som har den skønneste glans.

   Slet
 15. Jeg er vild med begge og ville virkelig ønske, at jeg kunne strikke flot med flere farver for smukt er det!

  SvarSlet
 16. Tusind tak Mette. Jeg tror nu sagtens du kan strikke flot med flere farver. Jeg bruger fair isle teknik, det virker hvergang, og så undgår man at stramme trådene på bagsiden.

  SvarSlet
 17. DEn er godt nok skøn den kjole,
  Du lokker '))

  Blusen er også,
  Syntes nu det er hullerne der gør det.

  Yt

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Yt. Jeg er enig med dig, er også vild med hullerne, så det er på den igen.

   Slet