søndag den 15. april 2012

Kuldsejlede projekter og nye indkøb

I den sidste måned har jeg strikket på miss Beezy fra Geilsk i Tvinni lys syren og koksgrå. Efter 55 cm opdager jeg, at strikkefastheden er helt i skoven. Jeg har end ikke overvejet at se efter, jeg er en af dem, der aldrig laver strikkeprøver, fordi min strikkefasthed altid passer. Det var så ikke tilfældet her - så kan jeg lære det.
Nu er miss Beezy trævlet op og garnet parkeret i et hjørne, hvor jeg ikke får øje på det foreløbig.
I stedet har jeg investeret i et par nye projekter og denne gang er der lavet strikkeprøver, og det bliver der også fremover.
Jeg er en stor fan af Else Schjellerups design og har de fleste af hendes opskrifter. Norah kunne jeg ikke stå for og da det er ved at være sæson for sommergarn, måtte den med hjem. Jeg kom desværre til at vinde garnet op, før jeg kom i tanke om, at jeg skulle have taget et billede af det, men I kan nok godt se, at farverne er koksgrå og sandfarvet.
Venus er den nye model fra Design-club.dk og er selvfølgelig også designet af Else Schjellerup. Jeg synes den er fantastisk, så den starter jeg på inden længe.
 Nille er en af mine absolutte yndlingsmodeller fra Else Schjellerup. Jeg har allerede strikket en i lilla. Nu vil jeg strikke 3 mere. Den ene bliver den klassiske Nille i sort og hvide striber med en knaldrød halskant.
 Den anden bliver med lidt bredere striber på råhvid bund og de 4 stribefarver I kan se her.
Den sidste Nille er allerede godt i gang. Den strikkes i den nye blå farve samt lysgrå. Jeg er næsten færdig med bærestykket. Jeg synes Dunlin garnet er hårdt at strikke med, ikke mindst på pinde 2½, men det færdige resultat bliver blødt og lækkert, er velegnet til varmere vejr og fnuldrer ikke ved brug, så det er det værd.
I strikkekurven ligger en færdigstrikket Karla kjole af Ellen Holm, den mangler kun montering og kanter samt at blive vasket, så nu må jeg altså tage mig sammen til at få den færdig.

Jeg har været så heldig at vinde denne giweaway Jeg vil strikke en Cecilia af garnet til vinter. Tusind tak til min søde navnesøster og rigtig god søndag til jer alle.

24 kommentarer:

 1. Ja mis beezy er ikke lige den man får den store trang til at strikke 2 gange i træk for det er noget af et stort arbejde at gå igang med... Dine næste modeller ser godt nok spændende ud :-)

  SvarSlet
 2. Puha, du får en lang to-do liste. Nille er rigtig flot, så jeg kan godt forstå du skal have nogle stykker af den. Den med den bredere stribe i råhvid med de lækre farver er jeg helt vild med, så den glæder jeg mig rigtig meget til at se :)

  Ærgerligt at strikkefastheden lige med et ikke holdt.
  Husk nu at slappe af i håndleddene, så du ikke får mere ondt. Jeg håber det går godt med at finde et fleks job ?

  Kh. Lis

  SvarSlet
 3. Sikke en masse lækre projekter - jeg er også vil med Nille - har lavet to :) og skal da lige ha lavet et par mere .
  Norahnhavde jeg ikke aet , så nu må jeg da vist lige have den i øjesyn :)

  Marianne

  SvarSlet
 4. Lækre farver og modeller. Måske skulle man...
  God fornøjelse.

  SvarSlet
 5. Nej hvor er den Nille flot. Den vil jeg også ha!!!!!

  SvarSlet
 6. God fornøjelse med alle projekterne - også Cecilia når vinterren kommer og selv tak, navnesøster.

  SvarSlet
 7. Nøje, en masse fine modeller du skal strikke ;)
  Ja, Dunlin er en hård garn at strikke i,
  men super dejligt at have på.

  Yt

  SvarSlet
 8. Lækre ting du har gang i. Jeg er også en stor fan af Else Schellerup, har også Nille på to do listen. Jeg har lige læst at Ellen Holm har et sjal i Hendes Verden i morgen.

  SvarSlet
 9. Wooowweee sikke du har shoppet , hvor lækkert :-) skønne skønne modeller og garn , så nu har du styr på dine næste projekter :-)

  SvarSlet
 10. Strikkeprøve.. Hvad er det??
  Jeg er også hamrende dårlig til at lave de små 10x10 prøver...

  SvarSlet
 11. Sikke mange gode ting! Nu behøver du ikke kede dig længe.....

  SvarSlet
 12. Nu har du så også fået mig til at gå i gang med det hårde Dunlin garn. Jeg har lige bestilt Lucca. Jeg er nemlig også meget glad for Else Schjellerups modeller, men det hårde hørgarn kan jeg simpelthen næste ikke arbejde i.
  Nu har jeg så alligevel bestilt en sommerbluse - og det er altså din skyld :-), at du bare ved det.
  Inspirationen fra dit blogindlæg var for stærk. Tak alligevel.
  Hilsen Kirsten fra Præstø

  SvarSlet
 13. Til alle, tak for kommentarerne. Jeg glæder mig til at strikke det hele.
  Lis bare rolig, jeg strikker kun 1 time om dagen. Der er endnu ikke nyt om mit fleksjob, desværre, sådan noget har lange udsigter.
  Annelise tak for tippet.
  Kirsten du bliver så glad for lucca, det er en dejlig model. Jeg håber du holder til hørgarnet og ellers så kan man jo altid lave en vinterudgave i supersoft, som den jeg har lavet. Tusind tak for opskriften på Uldklokke. Det var utrolig sødt af dig.

  SvarSlet
 14. Wauv,sikke mange lækre projekter,det ser ikke ud til at blive vanskeligt at ignorere nøglerne i hjørnet.Så ærgerligt med 'spildt' arbejde.

  SvarSlet
 15. Åh jeg syntes jeg har svært ved at finde ud af at strikke, starter og starter og det bliver ikke til noget.

  SvarSlet
 16. Det er æv når noget midlykkes og super svært at få startet op igen. Så er det jo godt du har en masse andet at gå i gang med. Den der Mille bluse skal jeg vist ha´ kikket nærmere på :o)

  SvarSlet
 17. Jeg har faktisk heller aldrig lavet en strikkeprøve - mit passer også altid (ca.). Dog har jeg trævlet en rib op til en sweater, men er også god til at huske at måle.
  Men ærgeligt med Miss Beezy. Jeg håber, du får strikket den. Den er super lækker og dejlig i brug :)
  Whau for en masse lækre køb, du har gjort. Der er meget spændende at gå i gang med.

  SvarSlet
 18. Sikke mange skønne indkøb. Er også fan af ES's modeller, men mine hænder kan desværre ikke klare Dunlin garnet.

  SvarSlet
 19. Wow, en masse lækre indkøb du har gjort!!! Glæder mig meget til at se dine smukke Nille(r).

  Åh, strikkeprøver.....jeg er ikke så god til at lave prøver, men måler når jeg har strikket et stykke og ser om det passer så nogenlunde på de 10x10.

  Regner med at gå igang med Miss Beezy når jeg har færdiggjort et par af de igangværende projekter - og så må jeg hellere lave en strikkeprøve, så jeg ikke ender i samme situation som dig. Ærgerligt, ærgerligt, når du var kommet så langt.

  Men ja, luk øjnene for den optrævlede kjole og nyd at strikke Nille, Norah og Venus :-)

  SvarSlet
 20. Til alle: Tak for kommentarerne. Miss beezy kommer nok på pindene igen på et tidspunkt, men det skal nok lige vare lidt, men jeg synes den er superskøn.
  Gitte: Jeg gør mit bedste for at ignorere garnet i hjørnet.
  Irene: Du må igang med at strikke en Nille
  Louise: Man tænker overhovedet ikke over det med strikkefasthed, når det plejer at passe.
  Mette: Hvor er det synd dine hænder ikke kan med dunlin garnet, men det er altså også hårdt at strikke med.
  Viollykke: Sådan kan man godt have det af og til, men du skal nok finde på noget, du er sådan en dygtig og dedikeret strikker.
  Lea: Måske kan vi strikke miss Beezy sammen. Jeg håber du har bedre held med din Vibe, som jeg glæder mig til at se.

  SvarSlet
 21. Godt at du opdagede den forkerte strikkefasthed inden du kom endnu længere:-(

  Lækre indkøb, du har gjort:-)

  SvarSlet
 22. Jeg skal da love for at du har været på indkøb - lækkert lækkert og gode projekter ;O)
  Jeg ved ikke hvad det er med Bente Geilsk opskrifter, men jeg kan heller ikke få strikkefastheden til at passe, så hendes design har jeg opgivet ;O((
  Rigtig god strikke fornøjelse med alle dine strikkegøremål ;O)

  SvarSlet
 23. Fru Kahr: Jeg havde strikket bieserne i bunden + 55 cm glatstrik i striber før jeg så fejlen, desværre, så jeg blev lidt gnaven.
  Kirsten: Det plejer nu at passe, men jeg har opdaget at i de fleste af Bente Geils opskrifter står der 26 masker = 10 cm på pinde 3, men lige i miss Beezy og iøvrigt også i overslynglen står der 26 masker = 10 cm på pinde 3½. Det er mærkeligt, at der er den forskel, når der er tale om glatstrik i det samme garn.

  SvarSlet
 24. Pindene må da gløde hjemme hos dig:-)
  Lige et spørgsmål:
  Jeg har tilmeldt mig 3 workshops på Silkeborg Strikkefestival, bl.a. broderi på strik, og jeg vil derfor strikke nogle vanter som jeg kan brodere på. Jeg kan huske at jeg i min barndom havde nogle norske luffer strikket i naturfarvet garn og så var de broderet på håndleds ombukket og der var en lille kvast i siden. Det er mig helt umuligt at finde en opskrift - har du en ide til hvor jeg kan lede?

  SvarSlet