tirsdag den 9. juli 2013

Historien om hvordan jeg næsten blev eksstrikker.

Tusinde tak for jeres mange gode råd til mit forrige indlæg. Jeg besluttede at strikke ærmerne og se om ikke modellen ville falde til efter vask.


Først skulle den dog monteres og jeg besluttede at bruge hæklemetoden, som jeg har læst om mange steder i blogland. Jeg så flere versioner af metoden på youtube, så jeg var sikker på, at jeg vidste hvad jeg lavede. Da det var første gang jeg skulle hækle i stedet for at zig zagge, var jeg lidt nervøs og ville derfor forberede mig godt.


Alle ender blev omhyggeligt hæftet og der blev hæklet i begge sider. Derefter satte jeg saksen i og klippede op, mens jeg holdt vejret af skræk.


Og se nu der. Det gik bare helt galt. I bærestykket begyndt mønsterstrikningen at løbe op. Det var ikke til at redde og trøjen endte sit liv i skraldespanden.
Derefter har jeg ikke strikket i en måned, men i stedet gået rundt i cirkler, spyttet i græsset og mumlet eder og forbandelser efter tilfældige forbipasserende (så slemt var det nu ikke, men overdrivelse fremmer forståelsen)
Garnet var den lækre danske pelsuld til 100,- kr. pr. nøgle, så det var ret træls.

Jeg skal dog skynde mig at sige, at det ikke er metodens skyld. Den er der bestemt ikke noget i vejen med. Den er gennemprøvet så mange steder og det har vist sig at fungere fint. Det er mig
, der er et fjols og trods alle forberedelser alligevel har gjort et eller andet forkert.

Så metoden er ikke adopteret her i huset. Jeg vil dog have en Peasy, (før var jeg i tvivl om modellen, men nu skal jeg saftsusemig have en), så jeg går i gang med en ny senere, men den bliver strikket frem og tilbage. Ikke flere eksperimenter til mig lige foreløbig.


 I mellemtiden har jeg været på rov i anledning af garnstafet. Det blev til noget Rowan garn. Jeg fik 12 ngl. Felted tweed, 8 ngl. Rowan tweed til halv pris samt 4 nøgler Creative linen, som er et rigtig lækkert blandingsgarn af hør og bomuld. Jeg er forsigtigt startet på en sommerbluse af Kim Hargreaves på rundpind og den skal IKKE klippes op.

Jeg vil lige benytte mig af lejligheden til at ønske alle jer søde strikkepiger i det ganske land en rigtig dejlig sommerferie med forhåbentlig masser af strikketid og dejligt vejr.
46 kommentarer:

 1. Uha, uha, uha, uha! Sikke dog en skræk-historie!
  Tror jeg skal prøve hæklemetoden på et tidspunkt, men bestemt på et ikke så vigtigt sted.
  Godt, at du er oppe på hesten igen!

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det var skræmmende christunte, det gør jeg nok ikke forsøge igen lige foreløbig.

   Slet
 2. Uh, sikken en historie, men det opklipning er også nervepirrende. Jeg har hidtil kun gjort det, hvis jeg har syet på maskine - selv bomuldsgarn. Jeg er glad for at du kom i gang igen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det er nervepirrende Susanne, især når det går galt. Jeg tror også jeg vælger symaskine modellen i fremtiden.

   Slet
 3. Jeg har endnu ikke prøvet hæklemetoden, og nu tror jeg da slet ikke at jeg tør. I det hele taget er det angstfremkaldende at klippe i strik :-/
  Også god strikkesommer til dig :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Du må ikke lade dig afskrække af mit forsøg Susan. Metoden er god og grundigt efterprøvet. Det er simpelthen mig, der har gjort et eller andet forkert.

   Slet
 4. Rigtig god ferie til dig også, dit arme menneske! Hvor var det ærgerligt og enhver strikkers hjerte bløder for dig :-)

  Men jeg kan se, at du er oppe på hesten igen og det ville da også være en katastrofe, hvis du holdt op med at strikke :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for de søde ord Lene. Jeg ved ikke hvad der er værst, at garnet er ødelagt eller at jeg har spildt en måneds strikkearbejde. Det er i hvert fald lige meget nu. Jeg skal bare i gang igen og en Peasy skal jeg nok få strikket.

   Slet
 5. Åhhh nej hvor ærgerligt,jeg tror du måske ikke har fået hæklet rigtigt ved maskerne,det er vigtigt at du får hæklet om et ben fra hver nabomaske,ellers vil det løbe,jeg syntes du skal strikke en prøve og så give det et forsøg mere ,det skal nok virke,men kan godt forstå du er skeptisk efter at måtte kassere en ellers flot trøje i super lækkert garn.godt du i det mindste fik hamstret noget mere garn

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Gitte for de pæne ord om min trøje. Jeg tror du har ret i, at noget er smuttet. Jeg tror ikke jeg tør prøve igen med den metode lige foreløbig, men jeg kan heller ikke hækle, så det er måske ikke den bedste metode for mig.

   Slet
 6. Hvor synd for dig. Jeg har også tænkt at prøve at anvende metoden, fik mange gode anvisninger på Samsø.
  Men godt at du er parat til at komme videre. Det er lækkert garn du har købt.
  Kan du have en god sommer og nyde at strikke igen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er sikker på, at det vil lykkes for dig Madam Munch. Måske skulle jeg have været med på Samsø og fået nogle gode anvisninger inden jeg forsøgte mig.
   Også god sommer til dig.

   Slet
 7. Æv hvor er det altså bare ærgeligt når sådanne noget sker man bliver da bare så trist har aldrig prøvet at klippe i strik har ikke haft modet til det, men får vel prøvet det en dag :-)

  Og mange tak og i lige måde, håber at du får en skøn sommer også... Og tak for dine altid søde kommentarer og opmuntrende ord... glæder mig altid særligt til dine kommentarer :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusinde tak for dine søde ord Marion. Jeg synes du har været meget igennem, så hvis nogen har fortjent lidt opmuntrende ord, så må du stå i første række.

   Slet
 8. Åh hvor er det ærgerligt , jeg havde også overvejet at forsøge denne metode ved mit næste projekt , men ved sørme ikke om jeg tør nu - det er næsten ikke til at bære så smuk en trøje må lide " skraldespands døden "
  Godt du ikke har mistet modet , rigtig god sommer til dig også :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Åh Pernille, du må ikke lade dig afskrække. Metoden er fin, det er mig der har gjort noget galt. Set i bakspejlet skulle jeg nok have lavet en prøve først, men det er jo altid nemt at være bagklog.

   Slet
 9. Ja sikke en skrækkelig historie! Og godt at du er kommet op på hesten igen! Hækle/opklipningsmetoden er rigtiig god, jeg har med stor succes brugt den og jeg vil gøre det til hver en tid bare for at slippe for at strikke ferm og tlbage!

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg kan sagtens se, at metoden er god så jeg forstår godt at du gør brug af den Karen. Det var også udsigten til at slippe for vrangmaskerne, der fik mig til at vove forsøget i første omgang.

   Slet
 10. Eje hvor er det da træls, kan godt forstå at det gav en strikkepause. Skøn farve du har fået fingrene i :-) god strikkelyst.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for de gode ønsker, jeg må bare i gang igen.

   Slet
 11. Åh nej, jeg har også den metode tilgode, det må da kunne lykkes, det kan det jo for andre, vi må op på hesten :0) god sommer

  SvarSlet
  Svar
  1. Du har ret, når andre kan, så bør vi jo også kunne. Tror dog det skal vente lidt for mit vedkommende, før jeg får lyst til at prøve det igen.

   Slet
 12. Sender de bedste og gladeste tanker til den skønne trøje som du snart har:-)

  SvarSlet
 13. Godt du ikke blev eks-strikker! Jeg forstår godt dine frustrationer og det er bare så sk... irriterende, men godt du er tilbage :))

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Kirsten. Jeg er nødt til at komme tilbage, for jeg kan slet ikke undvære mine dejlige strikkesøstre.

   Slet
 14. Øv øv øv. Jeg har selv lige haft en periode, hvor ALT endte i L... Jeg har ødelagt en trøje og 2 par strømper i vask. Det tager toppen af lyst til at strikke...... Men jeg tror jeg er på rette vej igen. Og det lyder det også som om du er

  Kh

  Ulla

  SvarSlet
  Svar
  1. Åh for pokker Ulla, ja så ved du lige hvad jeg mener. Nogle gange er strikke karmaen bare ikke god. Jeg krydser fingre for os begge.

   Slet
 15. Hvor er det bare surt!! Synes det er sejt at du ikke er gået helt i trods, men vælger at strikke den igen :-)jeg skal nok heppe til den tid! Skøn farve på det nye garn!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak Lykke. Det er surt, men jeg må bare videre.

   Slet
 16. Øv hvor er det dog ærgeligt. Håber den næste bliver en succes. Dit nye garn ser rigtig lækkert ud.

  SvarSlet
  Svar
  1. Den næste skal bare blive en succes Pia og garnet er rigtig lækkert og dejlig blødt.

   Slet
 17. Huskede du at slå masker op hvor du skulle hækle? Det lyder som om du har hæklet over mønsterstrikken og det duer ikke. Jeg slår 4 ekstra masker op og det er dem jeg bruger til hækle/opklipskant

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg havde faktisk slået 5 ekstra masker op midt for, og det var dem jeg hæklede i, men et eller andet har jeg jo fået lavet forkert.

   Slet
 18. Øv, godt du er kommet over det. Den så ellers pæn ud, din Peasy...

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Merete, nu var jeg ellers lige begyndt at vænne mig til farven.

   Slet
 19. Øv øv - du må prøve igen - evt på en prøve :)

  Ja, selvfølgelig skal du have en Peasy - du må bare lige have lagt den trælse oplevelse lidt væk ;0)

  Nyd sommeren :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det ville have været en rigtig god ide at lave en prøve Marianne, det skulle jeg have tænkt på.

   Slet
 20. Åh nej ! det var da skrækkeligt !
  Ikke ligefrem noget der giver mig mod på at prøve metoden :o/
  Det ser så let ud på utube... :(

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg tror også det er let Mona, så jeg synes bestemt ikke du skal miste modet. Metoden er rigtig god og gennemprøvet, man skal bare gøre det rigtigt.

   Slet
 21. Åhh nej ... sikke et mareridt .... virkelig til at hulke over.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det er træls, men der er ikke noget at gøre ved det.

   Slet
 22. Det var en grim overskrift... håber ikke at du bliver eks strikker, for det vil da være en skam.
  Nogle gange bliver tingene ikke som man gerne vil ha' dem.. jeg bruger flg. motto "Man skal ikke græde over spildt mælk, men op på hesten igen" -

  Den er da blevet god, så frem med pinde og garn

  SvarSlet
 23. Så utrolig ergerlig! Skjønner godt at du var lei hele prosjektet, men enda godt at du ikke ga opp pinnene helt samtidig.

  jeg har selv noen nøster med lin fra Rowan og er spent på å høre din erfaring med garnet.

  God sommer til deg også. :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg giver ikke op Helle, for strikning vil jeg slet ikke undvære. Det er en vigtig del af mit liv.

   Slet