mandag den 3. juni 2013

Optrævling?Da jeg så Liselottes Peasy, blev jeg straks forelsket. Sådan en måtte jeg også have og det  kunne kun gå for langsomt. Jeg er vild med hendes udgave, den er bare så flot.
Tiden er kommet til at være fornuftig og bruge af lagerbeholdningen. Jeg har allerede alt for meget garn og bør bruge noget af det og spare lidt på pengene,. Derfor blev garnlageret konsulteret og valget faldt på gotlandsk pelsuld fra Dansk Pelsuld i en lidt udsmattet lys petrol farve. Glorien blev poleret. Strikkefastheden passede og det var bare med at komme i gang.

Nu har jeg så strikket kroppen og er i tvivl. Synes ikke den bliver særlig pæn og strikken er også utroligt ujævn i strukturen, jeg plejer at strikke noget mere jævnt, omend ikke lige så jævnt som Liselotte.
Farven er jeg også kommet i tvivl om, så spørgsmålet er nu, om jeg overhovedet gider at gøre den færdig, strikke ærmer, klippe op og montere.
Måske skulle jeg bare lade den ligge lidt og begynde på noget helt andet.

27 kommentarer:

 1. Altså jeg syntes den ser rigtig fin ud, men jeg kan jo også kun se billede, men hvis du kan mærke det ikke er rigtig for dig, så op med det :0) men jeg syntes det er pænt.

  SvarSlet
 2. Spørger du mig, så synes jeg at farven er rigtig lækker - forestil dig en hvid top under :))
  Jeg har forsøgt at zoome på billedet, men kan ikke se det ujævne - tror du ikke det retter sig i vask?
  Nå, men det var min mening og jo, jeg af alle kender jo godt det det med en dårlig fornemmelse, så måske den skal lægges lidt til side - før du trevler op!

  SvarSlet
 3. Enig med Lykke og en vask gør jo underværker. Men hvis den bliver smidt i hjørnet og får lov at ligge der, så....... ;-)

  SvarSlet
 4. Jeg synes det er en superflot farve
  - men det er jo også smag og behag og hvad der klæder en.
  Og jeg er sikker på at det med strikkejævnheden retter sig i vask. Jeg ville give den en chance :o)

  SvarSlet
 5. Jeg synes Peasy er en fin model og tror du ikke Liselottes er vasket m.v.? Og jeg tænker at din vil jævne sig når den bliver vasket, jeg synes ellers den ser fin ud :-)

  SvarSlet
 6. Jeg har selv lige strikket den i grå, som jo egentlig heller ikke er en særlig festlig farve, men jeg elsker den allerede. Jeg har tilsat røde knapper til min. Det giver en skøn effekt synes jeg, så måske det var en idé til at peppe den op.

  SvarSlet
 7. Jeg synes farven er rigtig flot, også fordi den kan passe til så mange ting. Med marine og sort er den klassisk, med rød og gul er den sprælsk. Hvis ikke modellen sidder fint er der jo ikke en grund til at beholde den, men ujævn strik er i min optik med til at gøre den endnu mere interessant og personlig

  SvarSlet
 8. synes rigtig godt om farven og en vask kan sagtens jævne ... som Ulla hvis du synes den er lidt kedelig ville kontrastfarvede knapper måske være en ide :)
  knus

  SvarSlet
 9. Jeg synes altså at den er rigtig flot i farven og når den først er vasket så bliver den sikkert mere jævn i strikket...
  Synes du skal fortsætte... men kender det godt fra mig selv nogen gange så mister man lidt gejsten til et stykke strikketøj undervejs...

  SvarSlet
 10. Giv den en chance. Strik er aldrig rigtig perfekt før efter montering vask og blok. Jeg hepper på din peasy, jeg syntes farven er skøn, jeg kan se skønne gyldne træknapper for mig...

  SvarSlet
 11. Jeg siger som flertallet. Giv den en vask og se om ikke det jævner sig. Den er ellers fin i både farve og model.

  SvarSlet
 12. Jeg kan kun tilslutte mig, alt det der er skrevet, den ser godt ud, og bliver garanteret jævn, når den er vasket. Vh Lykke

  SvarSlet
 13. Jeg er også kun enig. Og synes, at det er en dejlig farve.

  SvarSlet
 14. Jeg synes nu den der "udsmattet lys petrol farve" er rigtig flot og det ujævne skal nok jævne sig ved vask - men jeg kender også til det der med ikke at være helt tilfreds. Læg den til pause før du beslutter om den må lade livet :)

  SvarSlet
 15. Glatter det sig ikke noget ud efter vask? Farven er meget, meget flot.

  SvarSlet
 16. Tja, hvad skal jeg sige - jeg holder med de andre, men føles den forkert, så lad den hvile lidt - er den stadig forkert, så må den trevles op - ingen grund til at strikke noget færdigt, og du så ikke rigtigt bryder dig om det.
  Kh Karen
  ps jeg er altså vild med den farve

  SvarSlet
 17. Jeg syntes osse farven er fin, men smag kan jo ikke diskuteres.
  Den glatter sig helt bestemt ud i vask.

  SvarSlet
 18. Tusinde tak for gode forslag og kommentarer. Jeg vil overveje dem nøje.

  SvarSlet
 19. Jeg kan altså ikke se det ujævne, men hvis det er der, så er det der garanteret ikke efter vask....

  Udsmattet he, he..... "Hvilken farver strikker du så i?" - "jo, ser du, jeg har valgt en udsmattet xxx". Nå, men udsmattede farver kan umiddelbart være kedelige og så viser de sig alligevel at være rigtig gode til feks jeans.

  Og ellers er der jo den altid gangbare løsning: at smide et friskt lille tørklæde om halsen - så har man ikke probelmer med om udsmattet står godt til teinten :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. problemer (ikke probelmer....altså, så ram da tasterne i rigtig rækkefølge, Lea)

   Slet
  2. Du har ret Lea, de lidt kedelige farver kan ofte blive gode, når de bliver sat sammen med noget andet tøj og ideen om et tørklæde er også god.
   Måske er farven heller ikke så dårlig til den flæskestegsfarvede teint, som jeg og mange andre i dette land er indehavere af.

   Slet
 20. Har først nu set at du havde været så sød at spørge til mit fravær inde på min blog, så kan da sige at nu prøver jeg med et come-back :-)

  Jeg vil hyle i kor med mine med-strikkere og sige at vask gør underværker for jævnheden og de neutrale cardiganer er oftest de mest brugte

  kh Lykke

  SvarSlet
  Svar
  1. Velkommen tilbage, dejligt at have dig tilbage igen og en yndig datter du har fået. Hun er så sød i sin nye tankestreg.
   Tak for hyleriet, jeg tror jeg vil kaste mig over ærmerne og se hvordan det udvikler sig.

   Slet
 21. Fargen er helt nydelig, så jeg synes det er synd om den blir liggende. Nå kan jeg heller ikke se det ujevne du snakker om, og mon om det ikke vil jevne seg ut ved vask og litt press? Alt dyder jo på at dette er og blir en nydelig modell. :)

  SvarSlet
 22. Svendsens mig en mail med din adresse så sender jeg opskriften på halv vanter :0)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ej hvad er nu det der skulle stå send mig en mail :0)

   Slet
 23. Jeg er enig - tror, den kan blive rigtig god :-) Men det er selvfølgelig dig, der skal føle dig tilpas med den i sidste ende. Lea har ret, når hun gør sig tanker om de "udsmattede" farver, den vil helt sikkert gøre sig godt i selskab med en god t-shirt og et par jeans :-) Og den skal nok jævne sig i vask :-)

  SvarSlet