onsdag den 19. december 2012

No more Miss Beezy


Jeg så for nylig denne skønne version af Miss Beezy. Jeg købte kittet for flere år siden i 2 grønne farver, men fik den aldrig strikket, da jeg fortrød de store ærmer og ikke kunne gennemskue, hvordan de skulle laves om.
Da jeg hørte, at Bente Geil var udkommet med en ny opskrift til ærmer og at den ovenikøbet kunne fås som tillæg til kun 20,- kr. for os, der allerede har opskriften, slog jeg til.
Garnlageret blev konsulteret. Der var 200 gram orange supersoft samt 150 gram karryfarvet supersoft. Jeg købte 150 gram supersoft mere hos denne skønne garnpusher og så var jeg klar til at gå i gang.

Der blev slået næsten 500 masker op. De 36 pinde bieser var rædselsfulde at strikke, utroligt tidskrævende og irriterende at lave.
Da jeg endelig var færdig med dem og skulle videre til striberne gik det op for mig, at kjolen var alt for lille. (Selvfølgelig havde jeg fjols ikke lavet en strikkeprøve, for det plejer jo at passe). Der var ikke andet at gøre end at starte forfra på en større pind.

Jeg slog fortrøstningsfuldt op igen, sådan skal det heller ikke være, og strikkede de mange pinde bieser på ny  Her gik det op for mig, at jeg havde 40 masker for meget, havde ellers talt dem, men åbenbart ikke godt nok. Der blev tænderskærende trævlet op en gang til.

Grrr........ knap 500 masker blev slået op for 3. gang. Med et krampagtigt greb om strikkepindene (og sikkert fråde om munden) gik jeg igang med de forhadte bieser, igen igen. Efter 21 omgange opdagede jeg, at strikketøjet var snoet. Jeg havde ellers set efter, som jeg altid gør, men åbenbart ikke godt nok.

Det var så her jeg mistede tålmodigheden og med et brøl, der kunne have fået hanløven i den lokale Zoo til at blegne af misundelse, kylede både garn og pinde tværs igennem stuen. Var også tæt på at rive opskriften i meget fine strimler, men beherskede mig i sidste øjeblik. Det er trods alt ikke opskriftens skyld, at jeg er et fjols. Bente Geil har gjort det godt, og skal på inden måde gøres ansvarlig for, at jeg ikke kan finde ud af det i øjeblikket.
Det mest pinlige er, at næste år, har jeg 50 års jubilæum som strikker.

Nu har Miss Beezy måttet lade livet. Den kommer måske på pindene en dag, men ikke lige foreløbig. Heldigvis har jeg gang i så meget andet strik, så det går nok endda. God dag til jer alle.

25 kommentarer:

 1. Undskyld men jeg kom altså til at grine - kunne lige se og høre hvordan du havde haft det.
  Træls - 3 gange kan man klare. Men ikke mere , godt du har andet strik .

  Julehilsen fra Marianne

  SvarSlet
 2. hold da op hvor er du altså bare tålmodig jeg havde sørme da ikke haft temperament til så mange gange og alle de bieser bare da jeg prøvede på en strikkeprøve fik jeg nok og tænkte at denne model kommer jeg bare aldrig igennem......

  SvarSlet
 3. Åh nej, det er da super ærgerligt. Men, se det fra den positive side, du er nu en Master i Bieser!

  SvarSlet
 4. Hvor irriterende , men hvor jeg lige fik dagens gode grin , du kan jo alligevel se det fra den posetive side :-)

  SvarSlet
 5. hvor ville jeg gerne have været en flue på væggen hos dig ;-)

  SvarSlet
 6. Puha sikken strikkegyser- kan godt forstå miss beezy er midlertidig aflivet:-)

  SvarSlet
 7. Der fik jeg mig et hyggeligt eftermiddagsgrin...
  Jeg kan se det for mig.. Måske fordi jeg har prøvet lignende....

  SvarSlet
 8. Jeg føler med dig. Nu skal jeg bestemt ikke igang med Miss Beezy. Det er jo en ren rædselsfuld oplevelse at have det sådan så mange gange med det samme stykke strik.

  God fornøjelse med alt det andet strik.

  Kh. Lis

  SvarSlet
 9. Jeg blev helt ked af - jeg har prøvet alle situationerne, men ikke på samme strikketøj. Jeg forstår godt Miss Beezy lige er lagt på hylden. Godt du er ved godt mod og igang med noget andet.

  SvarSlet
 10. Phu ha hvor jeg føler med dig, har prøvet det hele og drømmerogså om den nye bezzy model meeeen det lyder som en rigtig træls start "heldigvis" har jeg gang i så meget at det ikkeer aktuelt. Endnu.

  Kh

  Ulla

  SvarSlet
 11. Ej jeg føler med dig :0) håber du for lavt den engang :0) ja jeg gør ikke, de bisser er ikke til at bide skeer med.

  SvarSlet
 12. Åh nej - Åh nej ! Det er da lige til at tage pippet fra én. Jeg føler med dig, for jeg er selv i gang med tredie forsøg på samme cardigan.

  SvarSlet
 13. ØV!!!! Man må gerne råbe. Du har da udvist stor tålmodighed og stædighed i at forsøge at få det til at fungere!

  SvarSlet
 14. Puha! Det er vist noget vi alle har prøvet. Man mister lige lysten, men den kommer forhåbentlig igen i det nye år. Jeg har lige strikket en bluse hvor jeg også skulle slå over 500 m op og jeg fik min mand til at gå hele rundpinden igennem for at se om jeg havde snoet det. Godt at du har noget andet strik.

  SvarSlet
 15. ØV - jeg har prøvet det samme.

  SvarSlet
 16. Øv-altså, jeg kender desværre godt følelsen, dog ikke med miss beezy, det tog bare sin tid med biesserne (men var det absolut værd). Jeg overvejer også at købe tillægget, hvis nu jeg skulle få lyst til at strikke den igen.
  forhåbentlig får du lyst til at prøve igen senere.

  SvarSlet
 17. Thi hi ... ja undskyld jeg griner, men jeg kan virkelig sætte mig ind i dine følelser.
  Selv efter 50 år er der dog grænser for hvor stor en tålmodighed man har ;o)
  der er bare noget der ikke vil lykkes.....

  SvarSlet
 18. Tak for alle sympati tilkendegivelser. Det er rart at høre, at nogle af jer også har prøvet noget lignende. Det er altid godt at vide, at man ikke er alene.

  SvarSlet
 19. Ej hvor trælst. Du var da godt nok forfulgt af uheld der. Kan gå forstå at den midlertidig er kastet i hjørnet....

  SvarSlet
  Svar
  1. Sådan går det ind imellem Gitte, men træls når det sker.

   Slet
 20. Om du så havde strikket i 100 år vil det jo ske en gang imellem ;-) Jeg beundrer din tålmodighed - tror ikke jeg havde strikket om så mange gange, før den ville være blevet kylet ad pommern til ;-)
  Rigtig glædelig jul med et andet strikketøj :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Lene, jeg er nu ikke så tålmodig og er allerede i gang med et andet strikketøj.

   Slet
 21. Aih, altså, hvor har du da haft en imponerende tålmodighed med den kjole!!!! Nok meget godt med en pause fra den!

  Jeg er SÅ spændt på at høre mere om dine igangværende strikkerier!

  P.S.: Strikkeprøver? Hvad snakker du om?

  SvarSlet
  Svar
  1. Ha, ha Lea, du er så sjov. Sådan har jeg også altid tænkt om strikkeprøver og så lige pludselig snyder det.

   Slet
 22. Åh nej åh nej - jeg føler med dig. Har jo lige selv været igennem alle bieserne - og det var ikke sjovt. Husker godt de lange dræbende omgange - og så at skulle strikke dem om og om - DET har ikke været sjovt. Jeg forstår dig så udmærket.
  Men måske (når du har taget ny luft ind) du vender tilbage til Beezy ? det er en meget smuk model, og især i den nye udgave. Min udfordring var ærmerne, som jeg endte med at lave i helt min egen udgave.
  hilsen Mona

  SvarSlet