tirsdag den 3. januar 2012

De danske vægtkonsulenter


Efter i mange år at have kæmpet med svær overvægt besluttede jeg i går, at starte hos de danske vægtkonsulenter og få gjort noget ved problemet. Jeg har før gået hos dem med godt resultat, men dog uden at nå min idealvægt. Efter jul er mit tøj begyndt at stramme noget, jeg har spist alt for meget i jul og nytår og tiden er helt sikkert inde til at gøre noget ved det.
Således fuld af gode intentioner steg jeg i går på vægten hos de danske vægtkonsulenter. Der kom en strimmel ud og nej, der stod ikke: "Venligst kun en ad gangen på vægten". Det kunne der nu godt have gjort, for resultatet var intet mindre end chokerende. BMI 36,6 - Bodyage 15 år over min fysiske alder - overvægt 46,7 kg.
46,7 kg!!!!!!! - Vi lader lige tallene stå et øjeblik.
Hvordan kan man nå sådan en grad af overvægt uden at slå bremserne i, det er ubegribeligt, at så mange kilo kan komme snigende over en årrække og pludselig blive til 46,7 kg. Jeg må konstatere, at min vægt er passende for en middelsvær russisk kampvogn og ingen undskyldninger holder: "Jeg har tunge knogler". "Jeg har meget store fødder". "Det er også fordi jeg har den her tunge fingerring på....."

Nu lover jeg mig selv, at løse dette problem en gang for alle. I løbet af det næste år, skal jeg nå min idealvægt. For at holde motivationen har jeg for mit indre øje dette billede af Gitte fra kreativiteter Jeg drømmer om at eje en ærteblomstkjole og ligne en million i den ligesom Gitte, så i løbet af det kommende år strikker jeg en ærteblomstkjole i str. medium og om et år, tager jeg den på og tager et billede til bloggen, og så skal den bare passe. Hver uge skriver jeg ugens vægttab ind på bloggen, første gang på mandag.
Nå jeg har ikke tid til at blogge mere, jeg skal ud og købe nogle gulerødder.

23 kommentarer:

 1. God kamp til dig, men jeg ynker dig ikke, vi har gået ved vægtkonsulenterne i en tid, og tabt 10 kilo hver. Vi er vilde med maden, lækre opskrifter, og vi føler os mætte og tilpasse.
  Jeg glæder mig til at følge dig, og se dig i kjolen om et års tid.

  SvarSlet
 2. Stort tillykke med den beslutning! Det er bare ind i kampen! Jeg har fulgt DDV i en knap 5 måneders tid og har foreløbig tabt over 10 kg... uden at føle, at det er åh-så-synd for mig. Ud over at følge DDVs opskrifter, så har jeg også meget glæde af at læse/følge opskrifter fra bogen "Spis din mave flad", der er bl.a. opskrifter på bagning, som ikke indeholder mayonnaise (som DDVs bageopskrifter gør). Forfatterne bag bogen har også en hjemmeside "frk.Skrump", som giver fif og idéer.
  Sæt dig mål men lad være med at forvent, at det går lynhurtigt - din krop bliver kønnere at det langsomme træk ;-). Held og lykke!

  SvarSlet
 3. Respekt! Det må siges at være et mål. You go girl. Hepper med på sidelinjen og måske det inspirerer mig til også at smide nogle af de forbandede kilo der sidder lige præcis, så de skønne strikkede kjoler bare ikke sidder som de skal.
  Held og lykke :-)

  SvarSlet
 4. Åh hvor jeg kender til det, det med overvægten. Men jeg vil helt klar anbefale en diætist i stedet for, de tager udgangspunkt i hvordan og hvad du spiser idag. Det er måden jeg selv har brugt. Og så skal du også huske at der skal en del motion del. Og det er anden motionen end strikkepindene kan give dig. Jeg glæder mig til at følge din kamp og vil gerne give et lille spark i ny og næ, hvis det er nødvendigt.

  SvarSlet
 5. Hvor er det en flot plan. Jeg håber det lykkes bedre for dig, end det indtil videre er gjort for mig. Jeg har tabt mig, men slet ikke i det tempo, jeg troede. Og jeg regner også med, at bloggen kan være en disciplineringsmekanisme. Og satser på at nå mit mål som er 73 kg i løbet af et par måneder.
  Rigtig god vind og mange solidariske hilsner fra
  Kirsten fra Præstø

  SvarSlet
 6. Held og lykke :-)
  Jeg kender ikke selv til overvægt da jeg selv er en lille nips , jeg har dog haft problemer med at kunne tage på og beholde min vægt, ak ja, sådan er vi så forskellige :-)

  SvarSlet
 7. Kæreste uldbegavet!
  Hvor er det dejligt befriende at læse dit indlæg, for selv om vægten tynger dig (med alt for mange kilo)står du frem med en lune. Derfor kan jeg også tillade mig at skrive uden omsvøb, det gør det hele meget enklere ;O)))
  Så hatten af for dig, for du GØR noget og jeg vil heppe hver eneste uge ;O)
  Jeg kan også se i spejlet at julen har kastet sig på min krop - jeg kæmper kun med 5 kilo (mest på mave ;O((, men tro mig de kan også være svære.
  Og når man som os er meget glade for strikketimer, får man jo ikke motion så længe ;O((
  Jeg tror sgu jeg "vil tage dig i hånden" og købe flere gulerødder.
  Så mange knus og heppere fra Kirsten/Maskebal

  SvarSlet
 8. Kære Uldbegavet. Tillykke med beslutningen!! Det det drejer sig om, det er motivation, og det lyder som om den er der.
  Jeg glæder mig til at følge dit vægttab - man bliver så dejligt selvtilfreds når det lykkes:-)

  SvarSlet
 9. Hold da op, du er godt nok fast besluttet ;o) jeg er imponeret for er selv overvægtig men gør ikke rigtig noget ved det.

  Super flot og jeg vil da følge med i hvad der sker med dig ;o)

  SvarSlet
 10. Super flot beslutning, Susanne!!!
  Jeg har jo også selv tabt mig i løbet af de sidste par år. Jeg har brugt en kostvejleder og træning....masser af træning. Så jeg ved at det ikke er nemt.
  Hvis du har brug for fif og ideer er du altid velkommen til at spørge.
  Hep Hep!! Jeg er sikker på det nok skal lykkedes dig :-)

  SvarSlet
 11. Neeeej hvor sejt og modigt ... nu har du jo alle os til at holde dig op på beslutningen.;o)
  Jeg tar´ hatten af for dig.

  SvarSlet
 12. Hvor er du sej. at skrive om det, har selv tænkt på det flere gange. Du gør det så bare. - FLOT, nu blir jeg jo nødt til at følge dig :-)

  SvarSlet
 13. RESPEKT!!!!!! Jeg hepper på dig! Kender udemærket problemet! Tabte 12 kg sidste år, og kæmper også med julens overspisning!! Held og lykke i kampen og med ærteblomst :-). Gitte ligner virkelig også en million i den :-)

  SvarSlet
 14. Jeg hepper på dig. Du er bare sej.
  Jeg glæder mig til at se dig i kjolen om et år.
  Måske jeg skulle gå med :) Skal også ned i den str.

  Kh. Lis

  SvarSlet
 15. Tak alle i søde, dejlige strikkesøstre for jeres positive og opmuntrende bemærkninger. Tak også for gode råd og fif, som jeg straks vil kigge nærmere på.
  Med så megen god opbakning, må det da kunne lade sig gøre. Tak for det.

  SvarSlet
 16. Et fantastisk indlæg - du er bare så ærlig og humoristisk!!!! Jeg hepper helt vildt på dig, krydser fingre og glæder mig så i øvrigt til at se dig i den kjole.
  Kh Karen

  SvarSlet
 17. Du har en spændende blog som jeg glæder mig til at følge.

  SvarSlet
 18. Uha de kilo har det altså med at snige sig ind på os uden, at vi opdager det. Masser af heppende herfra!

  SvarSlet
 19. Jeg hepper på dig!

  Og synes det er en super ide at strikke en Ærteblomst i den størrelse du kan passe om et år!

  SvarSlet
 20. Uha de kilo kan sagtens komme snigende. Tillykke med din beslutning, jeg glæder mig til at følge dig og heppe på sidelinien.
  Tak for din hilsen på min blog, jeg har kun gode erfaringer med garnet fra Rasmilla, vi er jo så forskellige. Jeg er feks ikke så vild med at strikke i bomuld, hvor andre bare elsker det.

  SvarSlet
 21. Og her kom jeg tilfældigt forbi. Er simpelthen nødt til at komplimentere dit mod! Hvor er du sej at lægge den her udfordring til dig selv ud til offentlig skue. Med tal og mål og gulerod og det hele. Hatten af for det sgu!! Jeg glæder mig meget til at se dig i den kjole om et år.
  Hepper helt vildt på dig!!

  SvarSlet
 22. Hold da op, sikke en opbakning. Jeg er imponeret over at møde så meget forståelse og omsorg fra jer og slet ingen fordømmelse. Det er helt utroligt, jeg kan slet ikke sige hvor meget det betyder for mig og for min motivation, derfor vil jeg bare sige tusind tusind tak også til de nye læsere, som jeg gerne vil byde hjertelig velkommen.

  SvarSlet
 23. Hold da op hvor sejt. Her går jeg og klager mig over 5 kg - sorry det gør jeg ikke mere. Jeg holder bøtte og følger din kamp, hepper når du har brug for det og roser når det er det det er brug for.
  Varme hilsner fra Marianne

  SvarSlet