onsdag den 17. august 2011

Nyt strikketøj og hvad strikkekurven gemte


Så blev det endelig min tur til at holde sommerferie og med regnen silende ned udenfor, er der en glimrende anledning til at gøre status over igangværende og kommende strikkeprojekter.
ADVARSEL: Her er tale om et billedtungt indlæg. I min strikkekurv er der flere ufo'er og den første er denne kjole, som har ligget længe i kurven. Den er tidligere strikket i en utrolig flot udgave af Irene fra Irenes optegnelser, se her. Min udgave er strikket i en enkelt tråd supersoft i en mørk vinrød farve. Jeg tror jeg er kørt død i de 55 cm glatstrik, der ligger forude, men når Irene kan, så forsøger jeg også, så den får lov at overleve i strikkekurven lidt endnu. Opskriften er herfra, hvor det lækre Supersoft garn også er købt.Næste UFO er denne fine top. Jeg synes imidlertid min Nille, som er strikket i hørgarn (Dunlin) bliver noget ujævn, men håber det retter sig i vask, så den får også lov at overleve i strikkekurven. Der mangler dog en del glatstrikning på denne også, så den får lov at vente lidt.
Sidste UFO i strikkekurven er endnu en Else Schjellerup model. Jeg overvejer seriøst at trævle den op, da jeg ikke tror, jeg nogen sinde kommer til at bruge den. Jeg har lyst til at lave den korte udgave af Vibe i stedet for, men i noget andet garn.

Så er jeg netop gået i gang med et nyt strikketøj. Min søn har ønsket sig en varm trøje til vinter og er faldet for denne

Jeg strikker sjældent Hjertegarns modeller, men i år er der ikke mindre end 4 jeg har lyst til at lave. Den første er min søns trøje her ovenfor, som strikkes i Minivital, 100% uld i en flot mørkebrun farve

 Den næste er denne skønne bluse, som skal strikkes i rødt Kamgarn. Den bluse er vildt sød synes jeg og den røde farve, kunne jeg ikke stå for.
 Opskriften til blusen ovenfor indeholder også opskrift til en kjole og jeg er lige lagerførende i 2 alpaka garner, der kan blive til 2 kjoler. Jeg er dog ikke så vild med kraven, så den laver jeg nok om og jeg tror også jeg forlænger ærmerne.
Jeg er dog meget i tvivl om alpaka garnet kan holde faconen, men håber det kan fungere. Den mørklilla skal nok strikkes først, inden vintermørket sætter ind og det bliver svært at se de mørke farver.

Denne trøje faldt jeg pladask for og den gulgrønne farve kan man kun blive i godt humør af, så den bliver jeg også nødt til at strikke, og jeg kunne sagtens finde på, at gå i gang med den med det samme.

Denne top synes jeg er ret flot, med den løse krave. Den bliver strikket i en koksgrå Kamgarn.

Hov jeg var lige ved at glemme den sidste UFO. Det er endnu en Marie fra Design-club i supersoft i en skøn blå farve. Jeg har altså et eller andet med den model.

Der er som sagt planlagt en del fremtidige projekter, men da jeg har set, at der lige er ny strikkebog herfra og da jeg har mindst 3 projekter i Lisa Renners bog Close, der også skal strikkes, begynder jeg snart at få sved på panden. Oveni dette er der i denne uges Hendes Verden den lækreste trøje fra Bente Geil og den 28 september kommer Anette Danielsens nye bog, som garanteret også er fuld af fristelser, så der er nok at tage fat på. Til gengæld fortalte Charlotte Tøndering mig i går, at Helga Isagers årlige bog er udsat til november.
Nå, jeg må se at komme i gang, jeg har ikke tid til at blogge mere, jeg skal strikke. Godt man har ferie.

22 kommentarer:

 1. Nogen gange kan jeg godt blive lidt overvældet af indholdet af min strikkekurv, men din må da godt nok være noget størrer! Dejlige ting du har gang i, og dejlige ting du planlægger - uhhh, jeg elsker at blive inspireret.

  SvarSlet
 2. Hej Sigrid, ja inspiration må der til, jeg elsker også at blive inspireret, det er rart at have lidt at gå i gang med nu hvor efteråret snart melder sig

  SvarSlet
 3. Hvor en masse skønne ting du har gang i må jeg sige.Fler der godt måtte flytte i min strikkekurv :O) Tænkte på mønsteret til kjolen du er ved at strikke hvor kan det købes,for den kunne jeg godt tænke mig at lave.Er ret vil med snoninger lige nu.

  SvarSlet
 4. Hej Benthe
  Mønstret til kjolen/blusen er købt hos Garnlageret i Århus og er en del af den nye kollektion for efterår/vinter 2011 fra Hjertegarn.
  Jeg kan se du bor i Tilst, så du kender sikkert butikken.
  Der er dog ikke snoninger i mønstret, men ribmønstre.

  SvarSlet
 5. Er du da helt rundtosset, du har gang i meget og materialer til endnu mere ;O)))
  Jeg glæder mig til at følge projekterne efterhånden som de bliver færdige ;O)

  SvarSlet
 6. Tillykke med din fine blog!!
  Ja, jeg er i gang med en tilsvarende kritisk gennemgang af ufærdige projekter, og der er i alt fald et par stykker som ikke skal gøres færdige - øv. Men så er der også et par stykker jeg pludselig ser på med andre (mere inspirerede) øjne - hurra!!

  SvarSlet
 7. Kirsten jeg er næsten også helt rundtosset, der er gang i mange ting lige nu.

  Mona en kritisk gennemgang er af og til nødvendig, men heldigvis er der hele tiden noget nyt at blive inspireret af

  SvarSlet
 8. Ih, hvor er det dejligt at se, at du også har en hundens masse projekter :-)
  Din Marie er superflot. Min Marie ligger nederst i kurven. Mangler vist kun halvdelen af ryggen, men er stadig i tvivl om den skal laves, eller den skal trævles op. Sikke en masse flotte modeller du har gang i, og kig på.

  SvarSlet
 9. Sikken en masse projekter..får helt sved på panden..lykke til :-)))


  Klem Vilma

  SvarSlet
 10. Tak Mariann, jeg var også i tvivl om Marie undervejs, men er glad for jeg gjorde den færdig. Jeg er spændt på at se din, hvis du beslutter at gøre den færdig.

  Vilma, der er mange projekter, det er svært at holde fast i en ad gangen, jeg har lyst til at begynde på dem alle sammen på en gang.

  SvarSlet
 11. Ja, godt man har ferie. Det må du nok sige. Selv går jeg ind i min tredie ferieuge, og der er ikke sket det med uldprojekterne, som jeg havde troet. Men strikket har jeg næsten hele tiden.

  Rigtig god fornøjelse til dig. Det er da en fantastisk masse skønne projekter, du har på pindene/på beddingen. Dem må jeg følge, hvad jeg glæder mig meget til.

  SvarSlet
 12. Tak Kirsten, hav en rigtig god tredje ferieuge og god fornøjelse med uldprojekterne.

  SvarSlet
 13. Hej igen. Jeg har spurgt om opskriften på din kjole, som jeg har set på Irenes blog. Men jeg lagde mit spørgsmål som en kommenter til dit indlæg af 6. august? Håber alligevel du gider svare. Jeg glæder mig iøvrigt til din blog.

  SvarSlet
 14. Hej Kirsten
  Mit svar til dig ligger under den 6. august.
  Håber du får fat i opskriften.

  SvarSlet
 15. Tusind tak for din søde kommentar på min blog, og velkommen i blogland ;-)

  Sikke masse skønne projekter du har gang i. - Og sikken masse lækkert garn.

  SvarSlet
 16. Tak for din velkomst Gitte. Jeg har læst din blog i lang tid og du laver nogle skønne ting, især er jeg vild med alle dine strikkede kjoler.

  SvarSlet
 17. Tillykke med din fine blog!

  Dejligt at det ikke kun er mig der har mange projekter igang.
  Jeg trænger vist også til at få dem frem i lyset!

  SvarSlet
 18. Tak Tine, og tak for hjælpen med garnet i dag. Jeg glæder mig til at se dine projekter efterhånden som de kommer frem i lyset.

  SvarSlet
 19. Pyha.... man bliver helt forpustet.....men sikken en masse lækkert din strikkekurv indeholder, der skulle da være projekter nok til de næste par uger.....;-)))

  kh Jane

  SvarSlet
 20. Jane det er skønt at have noget at vælge imellem.

  SvarSlet
 21. Du laver nogle super skønne ting!

  Er faktisk veninde med hende, med det mørke hår - på opskrifterne ;-)
  Det er altid lidt sjovt at se hvor hun dukker op :-0

  Håber du får lavet alle de fine ting!

  SvarSlet
 22. Hvor er det sjovt, at det er din veninde, der er på billederne. Jeg kender også en model, der dukker op rundt omkring, senest i filmen Klovn, jeg så i går aftes. Det er lidt skægt, sådan noget.
  Jeg har lavet unisex sweateren, er faktisk i gang med nr. 2 af dem. Kjolen din veninde har på har jeg opgivet i første omgang, fordi alpaca garnet desværre ikke holder faconen. Overvejer nu at lave kjolen i et andet garn.

  SvarSlet