mandag den 3. december 2012

Rækkevidde 2 Da jeg strikkede min første rækkevidde kunne jeg godt mærke, at den model var jeg ikke færdig med. Den er bare så hyggelig at strikke. Derfor slog jeg straks op til en mere i yndlingsfarven lilla. Den har til gengæld været længe undervejs, jeg har hygget mig med at strikke på den ind imellem, når der var behov for et strikketøj, der ikke krævede den store opmærksomhed, f.eks. da jeg så forbrydelsen.

Modellen sidder perfekt, hvis man vel og mærke er en velproportioneret str. 38. Det er jeg ikke, skal jeg skynde mig at sige. Der er indstrikkede brystindsnit og diverse ud og indtagninger på de rigtige steder.
Snoren i taljen er en af de nye snore Bente Geil er begyndt at sælge i metermål. Den er fremstillet af samme garn som kjolen.

Lige så nem den er at strikke, lige så nem er den også at montere. Den strikkes oppefra og ned, og når der er lukket af forneden, skal der bare hæftes ende og strikkes ærmekanter. Der er ingen sammensyninger, så der har overhovedet ikke været behov for monterings Åge og finitis Yrsa.


Jeg kunne faktisk godt finde på at strikke den igen på et tidspunkt. Måske i sort/sandfarvet eller sort/petrol, eller evt. 2 blå farver.

Faktaboks:
Model: Rækkevidde af Bente Geil, garn og opskrift købt hos Strikkepinden og den lille zebra
Garn: Geilsk tynd uld 180 gram mørklilla, 110 gram lyslilla
Str. Medium.
Strikkepinde: Rundpinde nr. 3
Ændringer: Jeg har strikket skørtet 5 cm længere end i opskriften.
Taljesnor: Strikket snor fra Geilsk købt hos Strikkepinden og den lille zebra

Nu må jeg i tænkeboks omkring næste projekt. Jeg har et par ufoer (eller 7), der skal gøres færdig, men man kan selvfølgelig også ignorere den dårlige samvittighed og slå op til noget nyt. Hmmmm. det må der tænkes over. Jeg ønsker alle i blogland en rigtig dejlig aften.

38 kommentarer:

 1. Hvor er den altså flot!
  Havde jeg kroppen ville jeg bo i sådan en sag, men det er bare ikke helt det samme i stor størrelse.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Lise. Hvis jeg havde den størrelse ville jeg strikke 10 af dem, men sådan er virkeligheden desværre ikke.

   Slet
 2. Den er så flot. Jeg tror måske at min ældste datter skal have sendt et link. Jeg kunne godt tænke mig at prøve at strikke den. Hun er en alder 36 og størrelse 38 - og moren synes, at hun ville se godt ud i sådan een.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Susan. Det er vist lige en kjole for din datter. Jeg har set den på en pige i str. 38 og det så hammergodt ud.

   Slet
 3. Hvor er den flot , tænk hvis man havde figur til den :) men tyngdekraften har gjort sit til at det vist ikke lige er den der skal strikkes ;0)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Marianne. Ak du har ret, tyngdekraften (kvindens værste fjende) har det med at ødelægge indtrykket af sådan en figurstrikket sag.

   Slet
 4. Hvor er den smuk - kæmpe arbejde, men jeg kan sagtens forestille mig at det er hyggeligt.
  Modellen kan jo strikkes i mange skønne farvesammensætninger, så mon ikke du har flere til gode ;O)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak Kirsten. Ja det er et stort arbejde, men når det er hyggeligt at sidde og nørkle med, gør det ikke så meget.

   Slet
 5. Den er bare så flot, jeg kigger jævnligt på den, men jeg kunne godt tænke mig ærmerne lidt anderledes - f.eks. i retning af no. 8. Tror du det kan fikses?

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er en god model Susanne. Jeg tror sagtens du kan lave ærmerne anderledes. Når man samler masker op til ærmegabet, kan man jo bare fortsætte med at strikke og lave et ærme.

   Slet
 6. Hvor er den bare lækker. Stort arbejde!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak Mette. Det er et stort arbejde, men den må også gerne tage tid.

   Slet
 7. Hvor er den altså bare smuk men tror vist lige jeg har et par kg eller 20 for meget til denne model... :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ak Marion vi er i samme båd. Men tak for de venlige ord. Jeg kan sagtens matche dine 20 kg og mere til, men man har jo lov til at drømme om, at det en dag skulle være muligt at nå drømmefiguren (hvis ikke tyngdekraften når at lave for meget ravage inden).

   Slet
 8. Hvor er den bare flot. Men der hvor kjolen går indad går jeg udad så det er nok ikke. En model, der vil klæde mig.

  Kh

  Ulla.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Ulla, jeg smiler over din kommentar. Det nytter jo ikke at kjolen er en timeglas model, hvis bæreren er formet som et bornholmer ur. Sådan er det i hvert fald for mig.

   Slet
 9. Den er bare smuk, og lækker. Skønne farver du har sat sammen. Jeg vil også gerne strikke den til næste år, hvis "min talje" kommer frem :D

  Kh. Lis

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak Lis. Lad mig vide hvis du finder din talje, så vil jeg nemlig gerne have opskriften, for jeg kan heller ikke finde min.

   Slet
 10. Den er smuk , den står også på min to do liste .... engang når jeg får taget mig sammen til at bestille mønstret ;-)
  Også en dejlig aften til dig .

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak Birthe. Du som har sådan en flot figur, kan roligt gå i gang med denne. Du vil garanteret være flot i sådan en.

   Slet
 11. Wauw, hvor er den flot! Jeg kan godt forstå, at du lige måtte lave den i en farve mere.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak Christunte. Der er noget mediativt over denne model, så jeg kunne sagtens fristes til at strikke den igen. Måske skulle jeg strikke den i Wollmeise næste gang og måske sætte 3/4 ærmer i.

   Slet
 12. Wow den er flot !
  og den ser ud til at have et rigtig godt snit !
  Den kunne jeg også finde på at kaste mig ud i engang (når div. projekter er afsluttede ;o)
  den falder flot.
  hilsen Mona

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak Monaelisabeth. Den har virkelig et godt snit og et fint fald. Selv om den er meget enkel og let at strikke har Vianstrik tænkt over detaljerne.

   Slet
 13. Jeg synes næsten bedre om denne i de lilla farver. Det er bare en smuk kjole!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak Karen, jeg kan også bedre lide de lilla farver.

   Slet
 14. Meget flot kjole, den sider garanteret perfekt. Skønne farver :-)

  SvarSlet
 15. Fantastisk flot kjole:-) Jeg tror også den er perfekt. Heldigvis er vi ikke det..det ville da være kedeligt:-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak Vibstrik og du har ret vi er ikke perfekte, heldigvis. Mindre kan også gøre det.
   Jeg synes nu du er smuk i dine fantastiske silkekjoler.

   Slet
 16. Åhh, den er jo så flott. Synes den er flott i alle de fargene jeg har sett den i, og dine lilla farger var intet unntak. Ut fra modellen ser det ut som en kjole som sitter godt på en kvinnekropp, med eller uten spesial innsnitt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak Helle. Du har ret, den har en meget fin pasform. Det er et gennemtænkt mønster.

   Slet
 17. Endnu en smuk Rækkevidde!!!! Hvor er det bare cool at du strikker en mere så hurtigt efter den første. Men man kan ikke få nok af gode modeller, man hygger sig med at strikke - jeg laver også gerne en 2´er af mange modeller!

  I lilla er den jo helt fantastisk! Og jeg bliver da også nødt til at gøre alvor af at få strikket en! Snarest muligt! Når liiiige julegaverne og mine mønsterstrikkede modeller er færdige!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak Lea. Nogle gange er et strikketøj bare så hyggeligt, at man bliver nødt til at lave en til.

   Jeg glæder mig til at se dine mønsterstrikkede modeller. Du er en haj til mønsterstrik, din "sommer i Tokyo" er bare så flot.

   Slet
 18. Den er da blevet helt utrolig fin :-) Jeg elsker den lilla farvekombination :-) Hvis det er en yndlingsmodel, så er det jo bare med at benytte sig af det og strikke nogle stykker :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak Lene, jeg er altså helt bidt af den model og er allerede begyndt at overveje den i 2 blå farver.

   Slet