onsdag den 20. januar 2016

Krokus og konfetti







Krokus og konfetti er to ting, der normalt ikke har noget med hinanden at gøre, men nu har jeg for en gangs skyld to projekter færdige samtidig.
Krokus af Annette Danielsen har været tidskrævende, men også sjov at strikke. 
Jeg har forsøgt at fotografere på alle måder, men desværre kan mit kamera ikke gengive farven korrekt. Den er varm gul og ikke kedelig grøngul, som den ser ud til på mit kamera. I virkeligheden er farven superflot synes jeg. Garnet er Tvinni Tweed - en superlækker, klassisk kvalitet som jeg elsker at strikke med. Nu er den så også faldet i pris sammen med en række andre Isager garner, så det gør den lidt lettere at komme i nærheden af.


 Indtagningerne til raglan er lavet på en helt speciel måde, hvor man strikker 9 masker sammen ved først at strikke hhv. 4 og 5 masker sammen og derefter trække dem over hinanden. Derved bliver indtagningerne til en krokus, hvilket er ret genialt tænkt. Annette er suveræn til at lave opskrifter.





 Konfetti af Hanne Falkenberg har jeg strikket en gang før i rosa og lilla. Denne gang er den i to grå farver. Der er ikke så meget at sige om den, det er en rigtig HF model, som er super hyggelig og nem at strikke samtidig med at der sker lidt.
 Den er strikket i Blackhill Højlandsuld, som også er en af mine favoritgarner.


Faktaboks:
Krokus: 250 gram Tvinni Tweed farve 35S samt en rest 8S til kanter
Pinde: 2½ og 3
Knapper og garn: Købt hos Tøndering
Str: Medium. Var 72 cm i taljen da den var færdig og 82 cm efter vask. Mønsteret åbner sig mere efter vask.

Konfetti: 187 gram Blackhill Højlandsuld i farven havregrød og en rest i farven kulkælderen til striber. Det hele købt hos garnudsalg i Gug
Str. Medium
Pinde 2½ og 3

Nu må jeg så i tænkeboks omkring mit næste strikketøj. Der er garn på lageret i massevis og jeg skal jo nedbringe lageret i år, så jeg vil tage en tur på Ravelry og kigge i opskriftsbøgerne. Hav en god dag derude.