søndag den 23. august 2015

Vest i vendestrik

Tak for de mange søde kommentarer til mit sidste indlæg.

Monterings Åge arbejder på livet løs og endnu et projekt er blevet færdigt. Det er vest i vendestrik, som jeg så for nogle år siden på gårdbutikken Katrinelunds hjemmeside. Dengang sagde den mig ikke så meget, men så for nogle måneder siden så jeg en der havde den på over en sort t-shirt og den var bare vildt flot i virkeligheden, så jeg bestilte straks et kit og gik i gang.


Jeg er vild med farveforløbet, som mit kamera desværre slet ikke gengiver korrekt. Farverne er i virkeligheden meget mere klare og stærke. Superflot sammen med den sorte bundfarve.

Desværre var der ikke garn nok i det kit jeg fik tilsendt. Jeg havde købt garn til en str. L og fulgte opskriften til punkt og prikke. Det eneste jeg gjorde anderledes var, at jeg brugte en str. 3½ i pind i stedet for en str. 3 for at opnå strikkefastheden. Om det kan have gjort det skal jeg ikke kunne sige, men da jeg manglede 4 pinde mønsterfarve, var der pludselig ikke mere garn og jeg blev nødt til at købe et nyt nøgle på 150 gram for at gøre de sidste 4 pinde færdige. Jeg fandt dog garnet på tilbud hos Netgarn til 65, kr, men det var alligevel lidt træls. Hvis nogle af jer beslutter jer for at strikke den, så sig endelig til, hvis i kommer til at mangle, så kan i få resten af mit nøgle, for det får jeg aldrig brugt til noget.


Jeg er godt tilfreds med modellen, som jeg synes er rigtig sød og perfekt over en sort t-shirt til vinter.

Faktaboks:
Model: Vest i vendestrik fra Gårdbutikken Katrinelund der også selv har designet opskriften.
Str: Large
Garn: 1 ngl kauni multifarvet EQ samt en rest ialt 155 gram + 1 ngl. sort kauni 150 gram.
Pinde: 3½ for at opnå strikkefasthed samt 3 til kanter.
Knapper: Kokosknapper fra Netgarn. De er ikke helt sorte, da man åbenbart ikke kan få helt sorte kokosknapper, men jeg synes de passer fint til alligevel.

Nu  vil jeg lægge sidste hånd på Olive af Helga Isager, som jeg kun mangler at montere og så strikkes der ihærdigt på både en bluse med rundt bærestykke og en tunika. God søndag til jer alle.

lørdag den 15. august 2015

A hint of summer



Endelig fik jeg noget færdigt. Det er ikke fordi der ikke strikkes her i huset, men jeg har ventet meget længe på et tiltrængt besøg af Monterings Åge, der tilsyneladende har været meget travlt optaget i Blogland i de sidste måneder. Nu er han endelig dukket op og der monteres på livet løs. Ikke mindre end 5 projekter er færdige og mangler kun montering.


Her er billederne taget igen med blitz, sikke en forskel det gør. Farverne er i virkeligheden et sted mellem de to billeder, da ingen af dem er ramt rigtigt.

Det første projekt er "A hint of summer" af Isabell Kraemer. Jeg så Ullas flotte udgave på Ravelry og faldt pladask for den. Garn blev indkøbt hos Garnudsalg i yndlingsfarven turkis. Kanten foroven er naturligvis strikket i Ulla rød, når nu det er Ulla, der har inspireret mig.

Modellen startes med provisional cast on, en form for opslagning, hvor man senere kan samle maskerne op igen og strikke i modsat retning uden at det kan ses. Det er mit første forsøg med den metode og jeg hentede hjælp på youtube. Der er flere måder at gøre det på, men jeg faldt for den hvor man bruger en hæklenål. Den gav mig det bedste overblik. Interesserede kan se mere lige her
Ved at bruge metoden undgik jeg skuldersømme.


Der er strikket en maske vrang i begge sidesømme. Ved at gøre dette skjules overgangen når man skifter garn og man undgår de lidt forskudte striber hele vejen op.

Blusen er strikket i Højlandsuld i farverne lys bølgen blå og mørk bølgen blå samt Ulla rød.. Der er brugt knap 150 gram af hver af de blå farver samt en rest Ulla rød.
Jeg er ganske godt tilfreds med den.

Nu hvor Monterings Åge nu endelig er kommet godt i gang kommer der snart flere færdige projekter her på kanalen.

God weekend til jer alle derude i Blogland.